services
<< >>

Valley View Early Learning Center Expansion

Tucson, Arizona;

Adams was part of a team under the leadership of BWS Architects for this 20,000 sq. ft. expansion and renovation for this Catalina Foothills Untied School District project. This facility needed to meet national educational guidelines and District safety measures. The expansion of the Existing Valley View Early Learning Center consists of the addition of eight new classrooms, a playground expansion, a large multipurpose space, kitchen space, a laundry room, and additional support spaces, as well as the renovation of some existing facilities. The project aims to more than double the size of the existing facility. The site is located in the scenic foothills of the Santa Catalina Mountains and the design integrates with the site as well as the design of the existing facility. Each classroom takes advantage of natural lighting and opens onto contiguous playground spaces. The new multipurpose space is intended to be used by not only the school, but also the community, as well as for other district functions.

*Rendering images courtesy of BWS Architects

Download PDF
  • Size: 20,000 sq. ft. expansion
  • Services: HVAC, Plumbing and Fire Protection Design Services
  • Current Phase: Design Development
  • Client: BWS Architects
  • System: Rooftop packaged variable-air-volume (VAV) air conditioning equipment
  • Estimated Construction Cost: $4 million
  • Project Delivery Method: CM@R